Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

måndag 28 maj 2012

Jaktkurs

Förra veckan började Zacke och jag en jaktkurs hos Marie Sallander i Husby- Fjärdhundra. Det är en bit att åka, ca 50 minuter - men vi var där i god tid på fredagen så vi kunde gå en promenad innan. Pga en maskinutställning var det tydligen långa bilköer, så tre deltagare kom ganska sent, men vi stod och pratade litet innan och hälsade på varandras hundar.

Fredagen började med lydnad - Marie ville se hur långt hundarna kommit! Det var följsamhet, inkallning och stoppsignal. Sedan åkte vi till en sjö ca 1 mil därifrån och hundarna fick ta 3-4 fyra dummies vardera samt en trut i vattnet.

På söndagen träffades vi vid sjön redan på morgonen och såg till att alla hundarna fick doppa sig innan arbetet började. Marie simmade ut i sjön och låg sedan där och kastade enkel- och dubbelmarkeringar till hundarna. Tufft jobb, som vi var mycket tacksamma för att Marie tog på sig. Innan vi gick från berget så gick även jag i och badade premiärdoppet för i år  - mycket skönt! När de andra jobbade så fanns plats för oss andra att träna själva. Jag tränade på att Zacke skulle komma längre upp innan han släppte dummyn och skakade på sig och det gick bra några gånger. Bara att träna vidare! 
Gerd och Åsa

Heli och Sammy


Apport Marie!!!

Sammy simmar för första gången i sitt liv

Jenny och Biko

Zacke har apporterat

Lotus och Inger

Ulla och Oliver

Sammy, så här simmar man! visar matte. 

Som avslutning jobbade vi litet med linjetag och sök som vi sedan självständigt jobbade med i skogen på vägen tillbaka upp till bilarna. En härlig dag med underbart väder!

2 kommentarer:

  1. Härligt det ser ut men är det inte meningen att hundarna ska apportera och inte kursledaren. Marie får ju alldeles tydligt arbeta för lönen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det härligt med engagerade kursledare. Helgens jaktkurs är betydligt blötare och kallare, men vi får hoppas på en bra avslutning nästa helg!

      Radera