Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

fredag 4 maj 2012

Inställd viltspårkurs

Idag lastade vi matsäck, söksele, söklina, kamera mm för att åka till Marie på viltspårkurs. Efter 20 min kom ett SMS som jag tittade på och såg att kursen idag är inställd. Marie hade varit ute i skogen för att lägga spår åt oss, men hade ramlat och gjort sig så illa att hon måste åka in och sy. Så det var bara att vända om igen och åka hem och hämta blod och rådjursskank så att vi kunde lägga ett eget spår.

När vi kom fram till platsen (andra sidan 276:an vid bommarna) så fick Smilla stanna kvar i bilen medan jag la´ spåret. Sedan tog vi en lång promenad ner till sjön Viren och gick stigen tillbaka där vi hade godissök i en tall. Hittade också en sten där vi såg ut över nejden och kollade in om vi kunde se några vargar... Sedan gick vi tillbaka till bilen och fikade innan det var dags att gå spåret.


Spejar över nejden
 
Smilla var alert och visste genast vad det var frågan om. Vi gick till spårstarten och selade på. Hon är jätteduktig och står snällt och väntar medan matte går fram och undersöker "skadeplatsen". Så får hon komma fram och nosa och så är vi igång. Hon gick mycket bra idag, inga tveksamheter. Spåret innehöll två vinklar och var ca 350-400 m långt. Efter mycket beröm bar hon skanke tillbaka till bilen där hon fick tugga på den tills vi kom hem. Lyckad dag med fredagsmys i skogen, bara Smilla och jag!

Rådjursskank är smaskens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar