Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

torsdag 24 februari 2011

Torsdagsträff på Hundens Hus

Har längtat efter kvällens träff på Hundens Hus, såg fram emot de föredrag som vi alla ska hålla. Idag var det dock inte min tur, utan Helenas och Gunillas tur och de avslutade kvällen. Helena pratade om skillnaden mellan olika diagnoser, ADHD, Aspergers, Tourettes, ADD m fl.

Gunilla pratade om sorg, hur hanterar vi den, kan hunden vara ett stöd? Hon har skrivit en bok för barn om sorg som heter "Jordgubbspojken och Himmelspappan" och efteråt hade vi diskussioner.

Men kvällen började med att vi alla berättade om våra praktikplatser och hur det gått. Sedan fortsatte vi med litet hundträning. Huvudet i knät, närhetsträning och matprovokation enligt Premachs princip "om du avstår från korven så får du istället skinka av mig" efter att ha testat vilket godis resp hund föredrar. Zacke föredrar allt! Men detta måste vi verkligen träna vidare på, eftersom det faktiskt kan ligga medeciner, tabletter etc på boendet som hunden absolut inte får ta. Han klarade provokationen mycket bra, bara för att sen gå och sno frökens macka när vi fikade efteråt (när hon dristade sig till att lämna sin plats...)  Ajabaja!!!

Helena med tre av sina samojeder

Cilla med Hallon som brutit benet
Som vanligt en trevlig kväll på Hundens Hus där vi avslutade med att prata om några extraträffar för att träna sån't som Cilla anser vi behöver kunna för att klara certifieringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar