Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

tisdag 30 november 2010

Mörkerträning

Idag har det blivit många och korta promenader i vinterkylan. Ikväll lekte vi först litet på tomten efter att Zacke hade skällt ut några stackars rådjur på andra sidan staketet (tack och lov för det, staketet alltså). Kastade apporter och så fick Zacke leta reda på dom i mörkret och i snön. Han hade sin reflexkrage på sig, så han syns verkligen i mörkret.


Tidigare på em gick vi promenad själva, Zacke och jag och han var lös. Vi övade "fot" i skogen. Plötsligt såg han två rådjur i en glänta och stack iväg. Rådjuren sprang åt olika håll, men Zacke stannade efter 50 m. och började lufsa tillbaka till mig. Då skulle det ena rådjuret springa tillbaka till det andra och sprang alldeles förbi Zacke som stod alldeles blickstill och bara stirrade på det. Sedan kom han lufsande och blev kopplad för säkerhets skull.

2 kommentarer:

  1. ÅHHHH vad avundsjuk jag blir!!! Önskar Bella kunde va så med rådjur, jagar hunden bara iväg dom men återvänder inom x antal meter är det ju väldigt liten risk för att olyckor ska hända..

    Roligt med mörkerträning, toppen träning oxå för då får dom ju verkligen använda nosen :o)

    SvaraRadera
  2. Nu har jag fått dit bilderna också!

    SvaraRadera