Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

lördag 21 april 2012

Viltspår

Smilla och jag ska gå på viltspårkurs för Marie Sallander 4 fredagsförmiddagar i rad fr o m i fredags. Vädret var tyvärr värsta tänkbara, näe - det kunde ha snöat också som SMHI hade lovat från början, men det regnade vågrätt och blåste rejält. Vi frös allihop men gick i alla fall ut och la' två spår var åt oss. Sedan satte vi oss under ett stort träd och försökte fika litet, men regnet rann in under kragen så fikapausen blev kort.

Jag la' det första spåret på ett fält med rejäl sidvind och det andra i risig skogsterräng. Det första gick Smilla och jag själva och det gick bra. Hon höll sig förståss till vänster om spåret men det var inte så konstigt eftersom det blåste rejält från höger. Sedan blev hon så glad när hon hittade sin älgskank.

Det andra spåret gick Marie med oss. Smilla gick klockrent i den risiga skogen ända till slutet. När ca 10 m återstod fick hon förmodligen in ett närliggande spår i näsan, men efter litet hjälp kunde hon till slut hitta fram till vårt spårslut och få ett märgben som belöning.

Pga vädret gick det inte att fotografera något, så det får bli vid kommande kurstillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar