Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

torsdag 23 juni 2011

Avslutning på apporteringskursen

Ikväll har Smilla och jag varit på apporteringskurs hos Marie Sallander. Det var en mycket trevlig kväll, vindstilla och sol. Det kom dock en rejäl skur, men vi kunde sitta under en tät tall och jobba på i alla fall. Maries kurser börjar alltid med en promenad där hundarna får leka. Jättebra tycker jag, för då slipper man tjata på hundarna att de inte får hälsa och dom blir nöjda och lugna. Vi var bara tre ekipage ikväll, vilket känns som en lyx.

Först övade vi markeringar och Smilla var som vanligt inte alltför snabb. Men så använde vi en dummy med påtejpade fågelvingar och då blev det annat ljud i skällan. Visserligen ville hon "dutta" på dummien istället för att ta den, men Marie hade svar. Hon tog av sig sin ena strumpa och trädde över dummien och fågelvingarna.
Smilla ville då bara ta lite i kanten, men Marie gav henne den på nytt så att hon tog ett bra grepp. Hon var riktigt snabb ut och hyfsat bra hem... Sedan bevakade hon "sin" dummy och gruffade om någon kom i närheten.

Övning nr 2 var dirigering samt höger och vänster och vi höll fast vid fågelvingarna så det blev litet mer intressant för Smilla. Övningen gick bra och jag har fått tips på hur jag ska jobba vidare.

Sista övningen var "sök" i en fingerad ruta. Vi valde att bara lägga ut en (1) dummy och det var nog dagens bästa övning betr Smilla - jag tycker hon var jätteduktig och hade bra fart både ut och in.

Eva och Bonnie

Milo

Sandra och Milo

Marie kastar en dummy till Smilla

Smilla apporterar

Nu är det Bonnies tur

Eva tar emot Bonnie och dummien

Marie "in action"

Tack, Marie - för en mycket trevlig kurs där du verkligen engagerar dig i alla deltagare på den nivå som var och en  befinner sig. Trevliga marker att jobba i och bra individuella instruktioner att ta med hem och jobba vidare med. Måste framhålla fördelen med att hundarna får träffas och leka innan, den enda kurs jag gått på där man tillåter detta och jag tycker att det är fantastiskt bra.

1 kommentar:

  1. Hej !
    Vi som också var kursdeltagare håller med om detta, mycket bra att hundarna fick övning i att umgås också. Det "störde" inte alls träningen som följde sedan. Vi ser fram emot hundpromenader i höst, för att öva upp den sociala kompetensen ytterligare hos Marie.
    Hälsningar Eva o Bonnie

    SvaraRadera