Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

torsdag 10 november 2011

Smillas första praktikdag

Igår var vi på Enebackens äldre- och demensboende. Det var Smillas första praktikdag och vi tog med farbror Zacke som fick sitta och titta på och vara moraliskt stöd. Det var 4 boende som klappade och hälsade på Smilla. Sedan fick dom gå omkring i rummet och gömma godis som Smilla sedan skulle leta rätt på. Bra gymnastisk övning, de fick böja sig ner och gömma under mattan eller under någon hundleksak. Därefter var det dags för hundspelet; jag hade tagit med Dog Trubble. Bra finmotorisk övning att lägga små godisbitar i spelet och sedan passa in en kloss ovanpå samt föra klossen till utgångsläget. Smilla satt snällt och väntade och löste sedan uppgiften till allas förtjusning.
Zacke hade svårt att vara passiv, så nästa gång spelet var laddat så fick han ta sig an spelet. Zacke gör allt mycket snabbare (ibland fort men fel) än Smilla, som är mer försiktig och eftertänksam. Sedan fick han gå tillbaka till sin plats igen och vara passiv. Detta var jättejobbigt för honom som är den som är van att jobba när vi är ute.
Sedan var hundarna törstiga och då blev uppgiften att skruva av korken av flaskan och hälla upp vatten i en skål. En annan övning för Smilla var också att städa innan vi gick hem och plocka upp alla saker som låg utspridda och lägga dom i väskan.
En av de boende som var litet skeptisk från början mjuknade och kommenterade innan han gick "hem" att det ju hade varit trevligt med hunden och ville att vi skulle komma tillbaka. Då blir min utmaning att få honom litet mer aktiv.
I bilderna nedan är Ingalill med, vilket jag har fått tillstånd av henne själv och hennes man till att visa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar