Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

tisdag 6 november 2012

Vad har hänt under oktober?

Oscar växer och väger nu 25 kg. Han och jag har börjat en valpkurs hos Johan (han med rastaflätorna i Härliga Hund). Johan arbetar efter principen att vi människor måste lära oss att förstå och läsa våra hundar. Målet är bl a att kunna ta med hunden överallt när det passar och att hundarna skall kunna vara lösa. Sista kurstillfället är strax innan jul så då ska det bli intressant och se hur långt vi kommit.

Oscar har också fått prova på att leta upp och apportera dummies i en sökruta. Det går riktigt bra - över förväntan. Han söker ivrigt och apporterar mycket bra, även avlämning fungerar fint. Vi fortsätter också att spåra och då är han riktigt på hugget. Måste lära honom att inte ha så bråttom...



Vi fortsätter också våra promenader tillsammans med Maria och hennes dagishundar och pensionatshundar. Många olika hundar, stora som små, går lösa och får leka tillsammans. Jättenyttigt för Oscar och även för Zacke och Smilla att träffa olika hundar under övervakning.

Zacke och Smilla var på jaktprov för första gången den 6 oktober. Jag var ju väldigt osäker på om de skulle ta viltet och det gick ju heller inte så bra på land. I vattnet var det inga problem så där skötte de sig bra, men på land tog de anden på en enkelmarkering, men ville inte ta andra fåglar på söket. De var tydligen äckliga. Zacke gick runt och buffade på allt vilt men tog inte, annat än om domaren var framme och uppmanade honom att ta det. Då tog han försiktigt och tveksamt... Så det blev nollor för båda. Kul ändå och en underbart solig och härlig dag.

Veckan därpå var det dags för anlagstest viltspår. Smilla var först ut och det gick suveränt. Zacke är ännu säkrare i spåret och tog vinklar och bloduppehåll utan problem men rusade förbi spårslutet utan att upptäcka rådjursskankarna som hängde där, så tyvärr fick han inte godkänt! Så det är väl bara att försöka igen.

En söndag var det agilitykurs med Ljusterö Hund. Lia från Hundens Hus var där och instruerade oss. Hon var mycket duktig och Zacke tyckte det var jätteroligt.

I slutet av månaden kom också Zackes diplom från SKK för rallylydnad fortsättning. Så nu tränar vi vidare för att tävla i avancerad klass i vår. Vi har lagt in en nålfiltmatta i vårt pingisrum, så nu kan jag träna hund inomhus i vinter, så jag har inget att skylla på.


För övrigt går vi långa dagliga promenader och busar på tomten. Tränar under promenaderna på olika saker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar