Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

måndag 1 oktober 2012

Septembers aktiviteter

Nu är det redan oktober och jag tänkte göra en sammanfattning av vad som hänt oss förra månaden.
Den 1 sept var Zacke och jag på Mälaröarnas BK och tog vår tredje godkända runda i rallylydnad med 90 p. Helgen därpå dristade vi oss till att starta "på skoj" på VaBKs KM i avancerad, men vi var definitivt inte klara för det. Varken högerhandling eller backandet fungerade, varför jag var tvungen att ställa upp en sista gång i fortsättningsklass på Häverö BK den 15 sept för att återfå självförtroendet. Vi fick 90 p och en delad 2:a placering med rosett och pris. Jättekul! Nu väntar vi nog till våren med att ställa upp i avancerad klass och använder vintern till att träna.

Jag har varit till Jenny Hamring som är jakttränare, på hennes drop-in träningar vid tre tillfällen med både Zacke och Smilla och det har gått bra. Mitt problem med Zacke är fotgåendet i samband med skott och vilt - han blir så ivrig och vill gå iväg. Fick dock tips på en bra övning på aktivitetsdagen som Labradorklubben ordnade den 29 sept där vi bl a hade prova på klickerträning. Hon visade mig en övning som jag skall fortsätta med och testa.

Smilla är litet mystisk och reagerar med att gå och gömma sig när jag tar fram mobiltelefonen. Så har det varit i ca 1 år och jag kan inte relatera till någon speciell situation. Har haft en tjej från Hundens Hus här som filmat och försökt ta reda på vad lösningen kan vara och vi jobbar vidare.

Oscar har börjat på valpkurs - Håkan går oftast och då passar jag på att träna på VaBK med Zacke och Smilla. Platsliggning är gemensam övning och sedan jobbar vi självständigt. Vi har jobbat med Oscar under september och han kan SITT, LIGG, STANNA KVAR och APPORT. Han är riktigt duktig på apportering, sitter och väntar när jag kastar apporten, springer och hämtar och levererar helt korrekt. Det gäller nu för mig att ta tillvara detta på ett bra sätt. Han har även fått apportera en and och det gick bra.

 


Oscar och jag har också varit på Ljusterö hund för att socialisera med de andra hundarna och öva inkallning mm. Sedan har vi varit i Norrtälje och gått runt i några affärer och på gatorna, vilket var mycket intressant tyckte Oscar.

Den 23 sept hade Täby Hundsällskap utställning vid Skavlöten och Oscar hade premiär i utställnings-ringen. Det var två labradorvalpar, hanar, som var anmälda och Oscar blev placerad 2:a och fick hederspris. Stolt matte!

Smilla har fått gå några viltspår med älgklöv och det tycker hon är jätteroligt! Det har gått jättebra och eftersom detta är något hon verkligen gillar så ska jag försöka lägga ett spår i veckan till henne.

Sista helgen i september hade Labradorklubben KM, Working test på lördagen där Zacke och Smilla deltog och utställning på söndagen där Oscar med med. WT't var tyvärr det sämsta någonsin för Zackes del, han var olydig och busade, ville leka med apporten osv. Kanske en liten protest mot att han fått mindre uppmärksamhet sedan Oscar kom, så idag hade vi en lång mysstund med massage. Smilla klarade sig bättre trots att detta var hennes första WT.

Oscar kom på andra plats igen, slagen av samma hane som veckan innan. Men han fick rosett och mycet fin kritik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar