Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

fredag 15 juni 2012

Besök på Tibblehemmet

Så var det då dags för Zackes och mitt besök på Tibblehemmet igen. Zacke trivs bäst när han får vara i deras samlingsrum, där alla kan sitta i en ring omkring oss. Då är han så himla lydig, glad och verkar tycka att allt är riktigt kul. Han börjar med att gå runt och hälsa på alla med hakan i knäet. Sedan bollade vi litet med våra mjuka bollar som jag kastar ut till "publiken". De kastar bollarna kors och tvärs och Zacke hämtar och ger tillbaka bollarna.

Därefter är det dags för våra lappar, dvs var och en får ta en lapp ur en burk och sedan ska Zacke göra det som står på lappen. Det brukar räcka till ett par omgångar vardera. Idag kunde nästan alla läsa vad som stod på lappen och någon kunde säga kommandot till Zacke som gjorde det han skulle. De motoriska övningar är bl a att ladda spelen med godis, öppna en flaska vatten och hälla upp, lägga godis i ett etui och gå och gömma det.

Börjar nu känna igen de flesta som kommer ner till våra övningar och många har fått kort på Zacke som de har på sina rum. Nu är det tre tillfällen kvar innan Zacke får sommarlov - sedan hoppas jag att vi fortsätter i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar