Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

torsdag 29 december 2011

Besök av Raffe

Igår kom Raffe till oss på besök med sin matte och husse (Håkans dotter och sambo). Raffe är en "fralla" på ca 6 månader. Vi undrade litet hur det skulle gå med katten, men det fick väl ordna sig. När de kom fick först Smilla och Raffe hälsa på tomten utomhus och de började leka litet försiktigt. Sedan släppte vi ut Zacke som på sitt vanliga "herrmaner" pratade och pratade tills han accepterade den lilla franska bulldogen och allt var frid och fröjd.
Raffe var ju ganska pigg och glad och uppvaktade friskt både Zacke och Smilla med ständiga lekinviter och närgånget bus. Zacke småmorrade och Raffe höll sig istället till Smilla som verkade ha mer tålamod.
Men senare på kvällen när hon låg och vilade i soffan bredvid mig och Raffe kom och ville leka, så orkade hon nog inte längre utan fräste ifrån ordentligt och sedan dess så har hon noga vaktat sina saker och inte låtit Raffe komma i närheten när hon så bestämt.
Nästa dag när Raffe vaknade så verkade det gå bättre och morgonpromenaden i skogen gick jättebra. Men åter på tomten så hade Smilla en boll som hon inte accepterade att Raffe kom i närheten av. Hon var en riktig "bitch" och fick gå in.
VAD HÄNDER? Jo, farbror Zacke bjuder in till lek och sedan har Raffe och Zacke dragkamp i nästan en halvtimme och har jätteroligt tillsammans - Zackegubben gjorde sitt bästa för att ta hand om sin gäst Raffe nu när inte Smilla ställde upp!

Litet senare visade det sig att Smilla var skendräktig och hade mjölk i spenarna, vilket kanske kan förklara hennes "bitchiga" beteende. Jag hoppas det - imorgon ska hon få Galastop mot skendräktighet. Ska bli intressant och se om det hjälper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar