Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

torsdag 7 juli 2011

Smedbygården

Idag har vi varit och jobbat igen. Men eftersom det är semestertider så fick Håkan och Smilla följa med. Efter en första litet ivrig hälsning från Smilla så la´ hon sig lugn och fin och tittade på när Zacke jobbade. När E tog en lapp ur burken som det stod "spela spel" på så vaknade Smilla till och ville också vara med. Det ska nog kunna bli terapihund av henne också.






Vi avslutade besöket med en promenad alla fem; Håkan, Smilla, Hjördis, Zacke och jag. Men det var väldigt varmt ute så efter en halvtimme var vi helt slut och hundarna flämtade.


Efteråt åkte vi till Åkersberga golfklubb och åt lunch innan vi åkte vidare till Arninge Djurklinik och hundsimmet. Båda går nu i bassängen helt själva. Smilla har dock en underbar simstil. Hon har en uppblåsbar ring runt halsen för att hon ligger så lågt i vattnet och slipper då få in vatten i öronen. Sedan drar hon upp bakbenen och simmar bara litet lojt med frambenen medan bakdelen hänger med som en vagn. Hon kan tom blunda litet emellanåt. Det var säkert jätteskönt att få bada i värmen, men man undrar hur mycket motion hon får! Zacke däremot simmar ganska intensivt och använder alla fyra ordentligt men får säkert också mer motion.

Innan vi simmar väger vi dom och Zacke har gått ner mer än Smilla, som dessutom går på dietfoder för att bli litet smalare. Vi får väl kanske ge henne ännu mindre...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar