Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

fredag 1 juli 2011

Resultat rallylydnad

Det var stor invigning kl 00.00 eftersom Rallylydnad blev officiell från 1 juli och alla deltagare fick klistermärken som minne från premiären. Det var tre nybörjarklasser med ca 25 startande i varje, så vi som hade 2 eller 3 hundar fick gå olika banor och försöka memorera. Tävlingen startade 00.30 och ca kl 02.15 hade alla tävlat klart. Sedan var det sammanräkning och prisutdelning till kl 03.30 - GRATTIS LOTTA ZETTERLUND OCH LAKKA som vann på 100 poäng. Vi kunde äntligen gå och lägga oss runt 04.00.  Det var en varm och skön kväll och en alldeles utomordentligt trevlig och välorganiserad tävling - Tack ÖBK och Lottie m fl för en mycket trevlig premiär av Rallylydnad!





Zacke och jag startade som nr 1 i röd klass, klockan var på 00.30 och belysningen var inte den bästa då två av lamporna var trasiga. Zacke kändes OK innan vi gick in på banan, men redan vid första skylten (se nedan)


så såg han ut som ett fån och fattade inte vad han skulle göra, fast vi gjort övningen många, många gånger.
Han ville inte gå framför mig och sätta sig och efter 4-5 försök var jag tvungen av gå vidare i banan. Därefter stannade han och luktade på varenda skylt, för det satt nämligen en nummerlapp ovanpå varje skylt som absolut måste undersökas. Vid ett tillfälle tog jag automatiskt och petade bort hans nos från skylten, vilket gjorde att vi blev uteslutna, för man får inte röra hunden under tävlingen. Däremot får man prata och använda gester och kroppsspråk. Så jag "lackade ur", var väl också litet nervös när det började så dåligt. Sista skylten i banan var "Sitt stå" där vi ofta har problem, men nu gick det ganska bra. Så dags!


Smilla skötte sig bättre - hon är ju en hund som i stort gör det hon ska men utan entusiasm. Hennes bana uppskattade jag dessutom som något enklare och hon skrapade ihop 81 poäng (av totalt 100). Fast egentligen är det tvärtom man räknar. Du utgår från 100 poäng och sedan får man avdrag för olika fel.


Så här såg Smillas protokoll ut, så nu är det bara att jobba vidare till nästa tävling i rallylydnad.
Imorgon är det dags för "Lilla dummyapporteringen" - återkommer med rapport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar