Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

måndag 4 april 2011

Terapihundsträning med Anja

I helgen var det dags för träning med Anja igen. Anja och hennes schäfertik Peppar besökte oss i höstas och vi fick vara med på ett besök de gjorde på ett äldreboende. Nu var det vår tur att bli grillade av Anja (Peppar fick vara hemma och hade tydligen passat på att sova i Anjas säng bredvid husse!!!). Men Anjas mål var att stärka oss inför certifieringen, ge oss en ritual inför besök, träna apportering och besöksbeteenden samt även komma in på ev svagheter. Vi började med att lista ner våra styrkor i första hand. Zacke är duktig på apportering. Vid övningar senare testade jag också med riktigt små saker, som bl a en enkrona. Hemma har jag testat med tändstickor och gem. Här en bild på Allis som hämtar en bunke. Sedan var det dags för skeden som ligger bredvid.

Därefter fick vi planera ett fingerat besök, där Anja och mina kurskollegor agerade figuranter. Någon var autistisk, en annan rädd för hundar, en tredje var hårdhänt, en fjärde överdrivet skrikig och glad - bra träning! Dessemellan är hundarna mycket duktiga på passivitet, de vet verkligen att passa på att vila mellan passen. Här är Igor, som totalt struntade i att gästsängarna var alldeles för små...
Innan vi skiljdes på lördagen fick vi i uppgift att planera vilka trick vi ville visa upp i samband med certifieringen. Vi skulle nämligen på söndagen åka till Gallerian och där öva litet trick med tanke på alla bra störningar som finns där. Här väntar vi på bussen.
Här är några bilder när vi är på Gallerian. Många stannade och frågade om hundarna och ville klappa på dom.

Vi fikade också på Gallerian och alla hundarna skötte sig mycket bra - en trevlig helg. Sedan var alla hundarna jättetrötta, vi undrade om vissa skulle behöva bäras hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar