Zacke

Zacke
Certifierad terapihund i vila

söndag 23 januari 2011

Terapihundsutbildning 21-22 jan

Två underbart roliga dagar på Hundens Hus med Cilla, Monica och  hennes flatte Locka. Cilla påpekade att halva tiden nu har gått och att vi måste fundera över om vi skall certifiera oss i maj på Hundens Hus eller vänta till september, då SVTH har en certifiering. "Vad måste vi då fokusera på? Vad måste vi träna mer på? Lägg upp en plan med delmål och slutmål." Cilla förväntar sig att vi berättar hur vi tänkt när vi ses nästa gång - på torsdag den 27 januari. Själv har jag tänkt att vi ska certifiera oss i maj på Hundens Hus och ska lägga upp en planering för det.Till sist hade Anette ett kort föredrag om autism som var mycket intressant.
Passade på att ta litet kort på några av de andra hundarna när vi satt på teorin.

Terese och Lara (kelpie)

Helena och Sarek (samojed)


Jacki (Golden)
 

Allis (Golden)


Casanova (tibetansk terrier)

Lamberti (Golden)

 

Noah (whippet)

På lördagen kom Monica och hennes flatcoated retriever Locka på besök. Monica berättade om sina erfarenheter och hur hon arbetar med Locka tillsammans med dementa, på andra gruppboenden och med barn. Vi fick träna hakan i knät, hantering, positionering vid rullstol, rullator, kryckor, på stolar och bord och i sängen bredvid en patient.




Locka visade också vad hon kunde, bl a höger och vänster, skilja på blå och röd hink, hämta olika namngivna saker, lägga hakan i knät.


När du tränar och hunden gör rätt, bli jätteglad och fira med t ex "fine dining". Våga vänta ut hunden, ha tålamod!

Cilla och Locka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar